Jouw huid verbeteren begint met een peeling

Wist je dat de huid zich continu vernieuwd? De huid stoot dode of beschadigde huidcellen af en vervangt deze dan weer door nieuwe cellen. Dit noemen we ook wel de celvernieuwing. Wanneer je ouder wordt vertraagd deze celvernieuwing waardoor je lijntjes en rimpels krijgt. Peeling is hiervoor de oplossing.

Waarom peeling?

Een volwassen huid heeft tussen de 20 en 30 dagen nodig om zich te vernieuwen, terwijl een verouderde huid uiteindelijk tussen de 50 en 60 dagen nodig. Het celvernieuwingsproces wordt dus nagenoeg verdubbeld. De opperhuid vernieuwt zich elke maand vanuit de onderste huidlaag. Dan schuiven de nieuwe cellen steeds verder naar het huidoppervlak. Ze worden door de voortdurende aanmaak van cellen langzaam naar boven geduwd. Eenmaal boven in de opperhuid worden ze ook wel ‘dode huidcellen’ genoemd. Wanneer deze celvernieuwing wordt vertraagd, wordt de huid niet alleen dunner, maar ook beschadigingen, rimpels en lijntjes herstellen niet of minder snel. Daarnaast wordt de huid grauwer en valer, peeling gaat dit tegen.

Direct een afspraak maken

Hoe werkt peeling?

Peeling is een behandeling die de celvernieuwing helpt en stimuleert. Het is een techniek waarbij oude oppervlakkige huidcellen verwijderd worden en nieuwe, jonge huidcellen aan de oppervlakte komen. Hierdoor gaat de huid er weer zacht en egaal uitzien. Tijdens een peeling worden bacteriën vernietigd, wordt de hydratatie verhoogd en wordt de opstapeling van dode huidcellen verwijderd. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met een lage concentratie lactaatzuur die wordt gebruikt om de pH waarde van de huid te verlagen en het vrijgeven van groeifactoren te stimuleren. Het resultaat is een jonge, strakke en frisse huid.

Welke peeling is geschikt voor jouw huid?

Omdat elke huid anders is, kan een peeling het best volledig gepersonaliseerd worden. We bieden daarom verschillende soorten peelings aan. Bij deze peelings maken we gebruik van verschillende formules met verschillende zuren en hoogactieve ingrediënten die een diep werkend en verbeterend effect op de huid hebben. Deze verschillende formules maken het mogelijk om de peeling laag op laag te laten werken. Hierdoor kunnen verschillende huidzorgen in een keer aangepakt worden. Een peeling is daarom in te zetten bij meerdere huidproblemen zoals pigmentvlekken, lijntjes en rimpels, een dikke en ruwe huid, een probleemhuid of bij een huid met beschadigingen door de zon en rosacea. Voor een optimaal resultaat raden we een kuur aan. Voorbeelden van onze peelings zijn Pro Power Peel, de TRX TCA peeling en Environ Cool Peel. In overleg komen we samen tot de beste peeling voor jouw huid. Kies voor peeling en onthul een gladde, frisse, en jeugdige huid!

Direct een afspraak maken