Schoonheidssalon Hoorn
0229-277419

Black beauty?

Alle weetjes over één van de prachtige ingrediënten van Dermalogica; Houtskool houtskool

Houtskool is de (kool)stof die overblijft na het verhitten van materialen zoals turf, steenkool en hout. Wanneer wordt gesproken over ‘geactiveerd’ houtskool, betekent dit dat de houtskool is verhit naar extreem hoge temperaturen (tot wel 1000°C) en vervolgens heel snel weer is afgekoeld. Hierdoor ontstaan poriën (gaatjes) in de molecuulstructuur. Het resultaat is mineraalrijk, geactiveerd houtskool dat tot wel 1000 keer zijn eigen gewicht kan adsorberen.

ADSORPTIE
Geactiveerd houtskool is een negatief geladen stof met een enorm adsorberend vermogen; het trekt positief geladen stoffen (zoals gifstoffen en chemicaliën) gemakkelijk aan. Dit ‘magneeteffect’ verschilt van het ‘sponseffect’ dat plaatsvindt bij absorptie. Dankzij het enorme adsorberende vermogen kent geactiveerd houtskool vele toepassingen. Zo wordt het onder andere gebruikt in waterfilters om de hoeveelheid chloor in kraanwater te verminderen en heeft het een medische toepassing bij het verwijderen van gifstoffen uit het lichaam. Geactiveerd houtskool wordt namelijk niet door het lichaam opgenomen, maar trekt chemicaliën en gifstoffen in het lichaam aan, waardoor deze het lichaam kunnen verlaten. 

charcoal-maskerBINCHOTAN HOUTSKOOL
Geactiveerd Binchotan houtskool wordt gewonnen uit het hout van de Japanse ubame eikenboom. Het heeft een zeer hoge kwaliteit en is het hoofdingrediënt in Dermalogica’s Charcoal Rescue Masque. Wanneer het Charcoal Rescue Masque op de huid wordt aangebracht, zorgt het negatief geladen Binchotan houtskool ervoor dat positief geladen delen (zoals overtollig talg, toxines en andere onzuiverheden) uit de poriën worden ‘getrokken’, zodat ze vervolgens van de huid kunnen worden afgespoeld. Op die manier helpt het masker de huid te zuiveren en onzuiverheden te voorkomen!

Geef een reactie


Contact

Skin Solutions
Schoonheidssalon Hoorn

Nieuwe Noord 16
1621 EN Hoorn (NH)
Telefoon: 0229-277419
Mobiel: 06-25044384

info@skin-solutions.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand de laatste huidverzorgings tips!

Door u aan te melden voor de nieuwsbrief verwerken wij uw gegevens. Lees hier hoe wij met uw gegevens omgaan.

Openingstijden

Maandag
gesloten
Dinsdag en woensdag
9.00 tot 18.00 uur
Donderdag
9.00 tot 21.00 uur
Vrijdag
9.00 tot 18.00 uur
Zaterdag
9.00 tot 17.00 uur


Privacy Statement

Over ons

Skin solutions is een schoonheidssalon in Hoorn. We zijn goed bereikbaar vanuit Enkhuizen, Stede Broec, Medemblik, Alkmaar, Purmerend en de rest van Noord Holland. Wij houden je huid jong, gezond en stralend. Google+