Voorkom operaties en laat huidverslapping preventief behandelen

De huid wordt langzaam ouder. Contouren verdwijnen, er verschijnen duidelijke lijntjes en uiteindelijk gaat de huid zelfs hangen. Huidverslapping wordt door veel mensen als vervelend ervaren. Niet alleen omdat ze er ouder uitzien, maar ook omdat het hinder kan veroorzaken tijdens het dagelijkse leven.

Wat is huidverslapping?

Huidverslapping is een hangende huid en hoort bij het verouderingsproces van het lichaam. Naarmate je ouder wordt gaat de kwaliteit van je huid achteruit. De huid wordt langzaam dunner en verliest haar volume en stevigheid. Het resultaat is een hangende huid, wallen en het verdwijnen van de kaaklijn. Vooral de huid bij de hals zal aanzienlijk dunner worden. Daarnaast kan de huid zich ophopen waardoor er plooien en rimpels ontstaan.

Direct een afspraak maken

Waarom gaat huid hangen?

Wanneer je ouder wordt, wordt het voor je huid steeds lastiger om af te komen van dode of beschadigde huidcellen. Het is de bedoeling dat de huid deze gaat vervangen door nieuwe huidcellen, maar omdat de huid niet van de oude huidcellen af kan komen, kunnen ze ook niet vervangen worden. De huid verliest dus eigenlijk zijn stevigheid. Daarnaast verliest het haar opvulling. De huid bestaat namelijk uit verschillende lagen en elke laag heeft weer een andere functie. Zo zorgen de bovenste lagen voor bescherming en de onderste lagen voor opvulling. Bij het verouderen van de huid wordt de onderste laag dunner waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de onderste en bovenste huidlagen. Daarnaast gaat huidveroudering gepaard met de afbreuk van collageen en elastine. Ook deze eiwitten zijn verantwoordelijk voor de opvulling van de huid. Dit alles zorgt ervoor dat de huid slapper wordt en uiteindelijk gaat hangen.

Hoe kunnen wij huidverslapping behandelen?

Een erg verslapte huid kan nooit meer helemaal strak worden. Op zo’n punt is het alleen nog mogelijk om de huid, voor een groot deel, operatief te verstrakken. Het is daarom van harte aan te raden om tijdig te beginnen met preventieve behandelingen. Huidverslapping is op verschillende manieren tegen te gaan. Zo gaan onze Dermalogica gezichtsbehandelingen huidveroudering in het algemeen tegen. Microneedling maakt de huid jong en bovendien beter in staat om verzorgingsproducten op te nemen. Beauty Angel is een lichttherapie en zorgt ervoor dat de huid onder andere meer collageen aanmaakt. Het is ook mogelijk om een behandeling met hyaluronzuur te doen. Hyalonzuur wordt ingezet om niet alleen het gezicht te verbeteren en te versterken, maar ook de hals, decolleté, de handen en zelfs de bovenarmen. Mocht de huid al erg verslapt zijn, dan bieden we ook Fibroblast aan. Dit is een behandeling die de huid lift zonder operatie. Bekijk ook onze Environ behandelingen. In overleg komen we samen tot de beste behandeling om jouw huid weer strak te maken.

Direct een afspraak maken