Niets zo fantastisch als die eerste keer terug op de piste, klaar om dat sneeuwtapijt te trotseren. Die afdaling, de koude wind, de zon op je snoet en dat alles met een fantastisch sneeuwwit berglandschap op de achtergrond. Een gedachte om bij weg te dromen. Maar temperaturen onder nul, snijdende wind, fel weerkaatsende zon en de droge lucht zo hoog in de bergen zijn minder fantastische omstandigheden voor je huid. Maar geen nood…

SOS droge huid en lippen!

Om te vermijden dat je na je ski trip eruitziet als een uitgedroogd woestijnlandschap geven we graag enkele tips mee om je huid gehydrateerd en beschermd te houden op elk moment van de dag. We weten dat je koffer maken voor een skitrip een ware beproeving kan zijn… tja, krijg maar eens al je winterkledij in je reistas. Om nog maar te zwijgen over het kunnen sluiten van die reistas. Maar geen nood, deze ski(n) essentials nemen niet veel plaats in, beloofd!

Voor de piste

Goed begonnen is half gewonnen, ook wanneer het op skincare aankomt.

  • Neem 2 capsules Skin Omegas+ in bij je Bircher Muesli Deze slimme huidsupplementen hydrateren je droge huid van binnenuit en zullen je gevoelige huid beschermen en herstellen.
  • Na het reinigen en tonifiëren verwen je je gelaat met 3 pompjes Super Moisturiser+. Zo is je huid beschermd tegen weer en wind en voelt ze heel de dag soepel en comfortabel aan. #hydratatiebommetje
  • Breng voor je naar de piste holt een laagje RAD SPF 15 zonnecrème aan. Deze crème beschermt, hydrateert en voorziet je huid van de nodige extra antioxidanten.

Op de latten

De zonnestralen op de piste zijn dubbel zo intens door de weerkaatsing op sneeuw.
Je huid elk 1,5uur doeltreffend beschermen is dus een must!

  • Het ultieme product om on the go aan te brengen op de latten, in de skilift of in de skihut? Powder-Me SPF 30! Geen gedoe met kleverige handen (hou je handschoenen maar lekker aan), geen witte strepen en geen gevaar om je balans te verliezen op de latten als je deze aanbrengt. De Powder-Me is een zeer waterbestendige, droge zonnebescherming die je eenvoudig aanbrengt met het ingewerkte sponsje. De natuurlijke klei kalmeert ook meteen je huid.
  • De huid van je lippen is erg dun en kan daarom een extra laagje bescherming gebruiken. De LipDrink SPF 15 is een hydraterende dorstlessende lippenbalsem met heerlijke citroensmaak. De aprés-ski kan bij deze al van start gaan.

Op de lappen

Still thirsty?  Spring in de douche en breng hierna een laagje Antioxidant Gel aan voor een gehydrateerd baby velletje. Deze heerlijk verkoelende aftersun-gel brengt je huid meteen tot rust. Werk af met een laagje mascara en als finishing touch jouw favoriete PureGloss Lipgloss en je bent klaar voor the real deal. Proost!

 

Happy Skiing!

De Skinsiders

Geef een reactie